Įvairių rūšių asmens draudimas: kodėl neverta rizikuoti savo sveikata ir gyvybe?

Tik netekę sveikatos dažnai susimąstome, koks didžiulis turtas tai buvo. Kad mažiau gailėtumėmės dėl to, ko nepadarėme arba ką  galėjome padaryti, verčiau būti vienu žingsneliu pirmiau už kitus ir bent jau pasvarstyti apie įvairių rūšių asmens draudimą. Kokiomis draudimo rūšimis šiandien galima apdrausti asmenį?

Sveikatos draudimas

Jei apdrausite savo sveikatą, patirsite mažiau arba visiškai nepatirsite neplanuotų išlaidų, nerizikuosite savo šeimos gerove, sutaupysite nemažai nervų ir greičiau atgausite jėgas. Šiandien darbuotojų sveikatos draudimu vis dažniau pasirūpina ir juos įdarbinusios įmonės. Kodėl tai puikus sumanymas? Darbuotojų draudimas – puiki motyvacinė priemonė darbingumui ir lojalumui kompanijai skatinti. Tai tobula investicija siekiant, kad darbuotojas dirbtų našiai ir produktyviai. Apdraustasis jaučiasi laisviau, kadangi sveikatą gali tikrintis ten, kur dirba geriausi, kompetentingiausi gydytojai, o ne ten, kur pigiausia. Gydymosi įstaigos pasirenkamos laisvai, tai gali būti ir privačios, ir valstybinės klinikos ar poliklinikos.

Antra, apsidraudusiems sveikatos draudimu paprastai kompensuojami visi vaistai. Trečia, apdraustieji sveikatos draudimu neturi mokėti už gydytojo odontologo paslaugas (pastarasis faktas džiugina labiausiai, nes juk dantų tvarkymui dažnai išleidžiame šimtus ar net tūkstančius litų). Žinoma, brangios ir sudėtingos procedūros kompensuojamos ne visais atvejais.  Įsigijusieji sveikatos draudimą gali naudotis ir kitomis paslaugomis, kurios aprašytos draudimo sutartyje, taigi, norint pasinaudoti visomis galimybėmis, reikėtų įdėmiai perskaityti sutarties sąlygas.

Draudimas nuo nelaimių ir nelaimingų  atsitikimų

Gyvenimas – nenuspėjamas, todėl niekada negalime žinoti, kur ir kada mūsų laukia nelaimė. Įvykus nelaimei, dažnai patiriame laikinų finansinių sunkumų. Būta ir dar blogiau – pagrindiniam šeimos maitintojui sunkiai susirgus, netekus darbingumo arba žuvus, rūpesčių ir nepriteklių našta slegia visą šeimą. Tai itin aktualu jei šeima yra pėmusi kreditą ar būsto paskolą. Kaip žinia kreditoriai ne visada sutinka palaukti kol bus grąžintas kreditas, todėl svarbu turėti „planą b“. Kreditas gali būti grąžintas ir iš draudimo išmokos. Taigi vertėtų pagalvoti ne tik apie save, bet ir apie savo antrąją pusę, vaikus, ir laiku apsidrausti – tam tikra prasme užbėgti nelaimei už akių.

Nuo kokių atsitikimų galima apsidrausti šios rūšies draudimu?

Apsidraudę finansiškai būsite apsaugot nuo įvairiausios kilmės nelaimingų atsitikimų. Pavyzdžiui, jei stipriai apsinuodijote vaistais, įvairiais cheminiais preparatais, dujomis, garais ir panašiomis medžiagomis. Apsidraudus gausite išmokas tuo atveju, jei patyrėte žymias sveikatą sutrikdžiusias fizines traumas, pavyzdžiui, lūžo, išniro kaulai, stipriai susitrenkėte, buvo pažeisti vidaus organai, po nelaimingo atsitikimo buvo atlikta galūnių amputacija ir taip toliau. Taip pat draudimas atlygins nuostolius tiems, kurie susirgo sunkiomis smegenų ligomis, pavyzdžiui, erkiniu encefalitu ar meningitu. Kompensacijos galite tikėtis, jei nudegėte, nušalote ir kitais būdais netekote sveikatos ar darbingumo.

Ypatinga draudimo rūšis – tai drauge vykstančių keleivių draudimas

Jei norite vežimo paslaugas teikti kokybiškai ir būti išskirtiniai iš kitų logistikos ar keleivių pervežimo paslaugas teikiančių įmonių – pasirūpinkite savo keleivių  draudimu. Rūpinkitės ne tik patogia ir komfortiška kelione: svarbiau už viską yra keleivių saugumas ir jų gyvybė. Nesvarbu, ar žmonės į užsienį ar kitus miestus važiuoja dirbti, ar mokytis, ar atostogauti.

Kas apdraudžiama šios rūšies draudimu?

Jei keleiviai sužalojami, kitaip sutraumuojami ar žūsta po nelaimingo atsitikimo keliaujant, jiems ar jų artimiesiems atlyginami visi ar dalis nuostolių (išmokama draudimo kompanijos už tam tikrus draudiminius įvykius nustatyta suma).

Kodėl verta draustis sveikatos, gyvybės draudimu, draudimu nuo nelaimingų atsitikimų?

  • Išvengsite su gydymu susijusių išlaidų, galėsite nemokamai naudotis odontologo paslaugomis.
  • Netekę pagrindinio šeimos maitintojo, greičiau ir lengviau atsitiesite po nelaimės.
  • Vežėjams: išsaugosite savo gerą vardą ir užsitikrinsite patikimos, keleiviais besirūpinančios įmonės vardą.

One thought on “Įvairių rūšių asmens draudimas: kodėl neverta rizikuoti savo sveikata ir gyvybe?”

  1. Atgalinis pranešimas: | Taupymas

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *